Denis Zvizdić o beogradskom susretu Dodika i Vučića, migrantima, ekonomiji

Radiosarajevo.ba
Denis Zvizdić o beogradskom susretu Dodika i Vučića, migrantima, ekonomiji
Printscreen / Denis Zvizdić gost Dnevnika 2 na FTV-u

Večeras je u Dnevniku 2 Federalne televizije (FTV) bio gost Denis Zvizdić, dopredsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta BiH.

On je u sarajevskom studiju govorio o beogradskom susretu Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, migrantskoj krizi, koalicijama, sukobima stranaka, posrnuloj ekonomiji...

"To je već viđena priča sa ciljem dizanja tenzija. BiH je međunarodno priznata država, koju su priznale SAD. BiH i RS neće biti ne dnevnom redu sastanka SAD i Srbije u Americi, u Washinghtonu. Dodik čini štetu Vuliću, to je njegova namjera da održava fikciju da RS ima državotvorne kapacitet", kazao je Zvizdić.

Denis Zvizdić gost Dnevnika 2 na FTV-u - undefined

Printscreen: Denis Zvizdić gost Dnevnika 2 na FTV-u

On je podvukao da je cilj Dodikove posjete Beogradu - ponovo dizanje tenzija u BiH. 

"On nikada ne spominje Foču, Višegrad... gdje su Bošnjaci bili većina", naglasio je Zvizdić.

Na pitanje da li vjeruje Vučiću, Zvizdić je kazao:

"Ne, ne vjerujem mu... Jasno je da Srbija mora poštovati suverenitet BiH i treba se prestatui miješati. BiH je dovoljno široka za sve, i nije istina da su Srbi izgubili Sarajevo. Politika na čelu zločinaca Mladića i Karadžića je propao, i oni su izgubili", dodao je Zvizdić, koji je podvukao da je 66 posto građana RS-a prema anketama ponosno što živi u BiH.

Ostatak intervjua sa Zvizdićem možete pogledati na OVOM linku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije