Denis Bećirović uoči Dana državnosti posjetio Raifa Dizdarevića: 'Nove generacije trebaju da pamte'

3
Radiosarajevo.ba
Denis Bećirović uoči Dana državnosti posjetio Raifa Dizdarevića: 'Nove generacije trebaju da pamte'
Foto: Predsjedništvo BiH / Denis Bećirović posjetio Raifa Dizdarevića

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović, u povodu 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, posjetio je sa saradnicima nekadašnjeg predsjednika Predsjedništva Socijalističke federativne republike Jugoslavije, političara i diplomatu Raifa Dizdarevića.

Kako je saopćeno iz kabineta člana Predsjedništva BiH, Raif Dizdarević se zahvalio dr. Bećiroviću na posjeti i tom prilikom mu čestitao Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Tokom dužeg i prijateljskog razgovora dr. Bećirović je istakao važnost ZAVNOBIH-a na kojem je 25. novembra 1943. godine obnovljena državnost Bosne i Hercegovine.

Bračni par iz Srbije drži pčelinjak u dnevnom boravku: 'Kao da imamo apoteku u kući'

Bračni par iz Srbije drži pčelinjak u dnevnom boravku: 'Kao da imamo apoteku u kući'

Antifašistička borba naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine svrstala je našu zemlju na ispravnu stranu historije. Na odlukama ZAVNOBIH-a postavljeni su temelji moderne države Bosne i Hercegovine.

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović kazao je kako nove generacije imaju obavezu da pamte i podsjećaju na važne historijske momente iz naše prošlosti i na ličnosti koje su obilježile prošla vremena.

Denis Bećirović posjetio Raifa Dizdarevića

Raif Dizdarević je ostavio dubok trag obavljajući dužnosti predsjednika Predsjedništva SFRJ, predsjednika Skupštine SFRJ, saveznog sekretara za vanjske poslove, a bio je i direktni učesnik Narodnooslobodilačke borbe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije