Denis Bećirović pisao predsjedniku Republike Italije Sergiu Mattarelli

4
Radiosarajevo.ba
Denis Bećirović pisao predsjedniku Republike Italije Sergiu Mattarelli
Foto: Arhiv / Denis Bećirović i Sergio Mattarella

Novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović uputio je iz Sarajeva pismo predsjedniku Republike Italije Sergiu Mattarelli.

Bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji je imao najviše osvojenih glasova (330.238) na posljednjim izborima održanim u oktobru, zahvalio se predsjedniku Italije na čestitki koju je dobio povodom preuzimanja dužnosti člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

„Uvaženi gospodine predsjedniče,

Premijer liga BiH: Željezničar lovi bodove na Grbavici, Sarajevo protiv Tuzla City

Premijer liga BiH: Željezničar lovi bodove na Grbavici, Sarajevo protiv Tuzla City

Denis Bećirović i Michael Murphy održali sastanak: Poznato o čemu su razgovarali

Denis Bećirović i Michael Murphy održali sastanak: Poznato o čemu su razgovarali

Bosna i Hercegovina i Republika Italija imaju razvijene bilateralne odnose, sve bolju ekonomsku, kulturnu, političku i druge vidove uzajamno korisne saradnje, a vašu zemlju doživljavamo kao pouzdanog susjeda i cijenimo kontinuiranu podršku Republike Italije na našem euroatlantskom putu.

Ubrzani put Bosne i Hercegovine u Europsku uniju jeste jedan od najvažnijih vanjskopolitičkih prioriteta Bosne i Hercegovine, a očekivane reforme i promjena na bolje stanja u zemlji su neki od važnih zadataka nove vlasti. Tome pridajem i osobno najveću pažnju. Zato bismo veoma cijenili pojačani angažman prijateljske Italije i Vaš osobno, da moja zemlja dobije status kandidata u Evropskoj uniji na predstojećem samitu EU u Bruxellesu.

Zalaganje za političku stabilnost, jedinstvo i mir u zemlji su ciljevi svih političkih snaga i građana koji su mi ukazali povjerenje i to imam namjeru realizirati na dužnosti člana Predsjedništva BiH.

Koristim priliku da ponovo izrazim zahvalnost i uputim Vama, poštovani gospodine predsjedniče,  izraze osobitog uvažavanja“, napisao je Bećirović u pismu koje je uputio predsjedniku Republike Italije Sergiu Mattarelli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije