Denis Bećirović sa specijalnim izaslanikom Slovenije za Zapadni Balkan, evo o čemu su razgovarali

0
Radiosarajevo.ba
Denis Bećirović sa specijalnim izaslanikom Slovenije za Zapadni Balkan,  evo o čemu su razgovarali
Foto: Predsjedništvo BiH / Bećirović i Fragneš

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović primio je danas ambasadora Anželja Frangeša, specijalnog izaslanika Slovenije za Zapadni Balkan, te ambasadora Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini Damijana Sedara.

Tom prilikom razgovarano je o odnosima i saradnji Bosne i Hercegovine i Slovenije, kao i o ubrzanju puta BiH u Evropsku uniju.

Izrazivši zadovoljstvo uspješnim razvojem prijateljskih odnosa dviju država, Bećirović je naglasio kako je čvrsto opredijeljen za njihovo unapređenje i jačanje, kao i za produbljivanje ekonomskih veza.

Tužilaštvo BiH objavilo nove detalje: Edin Gačanin Tito planirao kupiti helikopter

Tužilaštvo BiH objavilo nove detalje: Edin Gačanin Tito planirao kupiti helikopter

Denis Bećirović poslao pismo Mili Đukanoviću: "Povezuje nas i evropska budućnost"

Denis Bećirović poslao pismo Mili Đukanoviću: "Povezuje nas i evropska budućnost"

Izrazivši zahvalnost specijalnom predstavniku Frangešu na dosadašnjoj velikoj podršci Slovenije evropskom putu Bosne i Hercegovine, Bećirović na sastanku je naglasio kako je evropska perspektiva svake od zemalja u regiji jedini način za postizanje trajnog mira i stabilnosti u regiji.

Istakao je da je od velike važnosti da Bosna i Hercegovina dobije kandidatski status za članstvo u EU na predstojećem decembarskom Summitu EU te da naša zemlja ostaje privržena daljem jačanju regionalne saradnje u okviru postojećih inicijativa. Naročito je istakao pozitivnim dinamiziranje Berlinskog procesa.

Na sastanku je naglašeno da su Bosna i Hercegovina i Slovenija do sada zaključile više od
četrdeset bilateralnih ugovora iz raznih oblasti, te je izražena nada da će u što skorijem roku
biti potpisani i sporazumi koji su u proceduri zaključivanja.

Anželj Frangeš čestitao je Bećiroviću na pobjedi za člana Predsjedništva BiH, naglasivši kako će Slovenija nastaviti pružati veliku podršku Bosni i Hercegovini na putu ka članstvu u EU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije