Deminiran "Koridor Vc Konjic-Mostar": Može se nastaviti sa izgradnjom

0
Radiosarajevo.ba
Deminiran "Koridor Vc Konjic-Mostar": Može se nastaviti sa izgradnjom
Foto: FUCZ / Deminirano područje

U naselju Mladeškovići, 5 km jugoistočno od Konjica, završen je deminerski zadatak “Koridor Vc Konjic-Mostar” i od minske opasnosti oslobođeno područje ukupne površine 25.838 m 2.

Kako lokacija na kojoj se odvijao ovaj deminerski zadatak spada pod dio trase na kojoj je JP Autoceste Federacije BiH planirao gradnju autoceste na Koridoru Vc: Konjic (petlja Ovčari) – petlja Mostar, Federalna uprava civilne zaštite angažovala je više deminerskih timova iz Sarajeva, Goražda, Mostara, Livna, Travnika, Busovače i Tuzle kako bi se što hitnije završio ovaj zadatak i stvorili uslovi za provođenje pripremnih aktivnosti za gradnju trase autoputa na ovoj dionici.

Zadatak je obavljen metodom tehničkog izviđanja.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Tokom radova na ovom zadatku pronađena je jedna protivpješadijska mina (PMR-2A) i jedno neeksplodirano ubojno sredstvo (pancirno zrno 40 mm).

Uklanjanje i uništavanje eksplozivnih sredstava na zadatku obavili su pripadnici FUCZ za uklanjanje NUS-a.

Federalna uprava civilne zaštite kao izvođač radova sa granicama tehnički izviđene površine upoznala je predstavnike Općine Konjic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije