Zbog deminiranja na jednoj od najprometnijih saobaraćajnica - izmjene saobraćaja

0
Radiosarajevo.ba
Zbog deminiranja na jednoj od najprometnijih saobaraćajnica - izmjene saobraćaja
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo odobrilo je Ministarstvu odbrane - Zajedničkom štabu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Operativnoj komandi OS BiH, Brigadi taktičke podrške iz Sarajeva - privremenu izmjena režima saobraćaja na lokalnoj saobraćajnici Butila - Mostarsko raskršće, u dužini ograde kasarne ,,Butila“, radi realizacije deminiranja, u periodu od 27. oktobra do 30. novembra ove godine.

Deminiranje će se vršiti na lokaciji Kasarne „Butila - crpna stanica", na području općine Novi Grad, na lokalnom put Butila - Mostarsko raskršće, svakim radnim danom u vremenu od 08:00 sati do 15:00 sati.

U navedenom vremenu smjenjivat će se polusatne obustave saobraćaja i desetominutna puštanja saobraćaja.

Deminiranje neće biti vršeno subotom, nedjeljom i praznicima.

Privremena obustava saobraćaja sastoji se od povremene obustave saobraćaja za sva vozila, osim za vozila javnog gradskog prevoza, vozila pod pratnjom, vatrogasna vozila i vozila hitne pomoći.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava na alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Izvođač radova deminiranja je dužan ispred i iza mjesta izvođenja radova, odnosno na raskrsnicama, postaviti zakonom propisane znakove za označavanje radova na operaciji deminiranja, kao i znakove usmjeravanja saobraćaja na alternativne saobraćajnice, navodi se u saopćenju 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije