Od danas do 6. novembra: U centru Sarajevu izmjena režima u sabraćaju

2
Radiosarajevo.ba
Od danas do 6. novembra: U centru Sarajevu izmjena režima u sabraćaju
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo odobrilo je firmi 'Demus' d.o.o iz Sarajeva izmjenu režima saobraćaja na lokalnoj saobraćajnici u ulici Provare, općina Centar, radi izvođenja radova na rekonstrukciji saobraćajnice, u periodu od 25. oktobra do 6. novembra ove godine, u vremenu od 08:00 do 16:00 sati.

"Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od zabrane saobraćaja po etapama na dijelu saobraćajnice na kojoj se izvode radovi, uz obavezu preusmjerenja saobraćaja alternativnim pravcima. osim vozila izvođača radova, stanara i vlasnika privrednih objekata u pojasu saobraćajnice koji se imaju sukcesivno propuštati do svojih parcela kao i vozila iz člana 125. i 126. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH.

Za vrijeme izvođenja radova izvođač je dužan postaviti svu saobraćajnu signalizaciju i opremu definisanu dostavljenim elaboratom, te usmjeriti saobraćaj na alternativne pravce.

Zvanično: Sergej Barbarez novi selektor reprezentacije BiH

Zvanično: Sergej Barbarez novi selektor reprezentacije BiH

Podnosilac zahtjeva dužan je: osigurati nesmetan prolaz pješaka i njihovu zaštitu, postaviti propisane znakove kako je definisano Rješenjem, sačiniti dnevni plan propuštanja vozila zatvorenom dionicom i javno ga postaviti na početku zatvorene dionice, osigurati prisustvo redara na početku dionice zatvorene za saobraćaj radi obavještavanja i usmjeravanja vozila, osigurati saobraćajnicu armirano-betonskim i čeličnim pločama u vrijeme propuštanja vozila, znakove postaviti na horizontalne branike koji moraju biti obojeni naizmjenično crvenom i bijelom bojom, opremljeni refleksnim staklima i svjetlosno-emitirajućim elementima koji moraju biti u funkciji noću kao i presvučeni reflektujućom folijom, te gradilište nakon isteka vremena obustave saobraćaja obavezno osigurati čeličnim i armirano-betonskim elementima i nikako ne ostavljati bez nadzora, saopćeno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije