Radovi / Nove izmjene saobraćaja u Sarajevu, sve će trajati tri dana

24. 10. 2021. u 10:23:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ za privremenu izmjenu saobraćaja u ulici Hamdije Čemerlića, općina Novo Sarajevo, od 25. do 27. oktobra, u periodu od 00-24 sata.

Saglasnost za izmjenu saobraćaja je data radi izvođenja radova na sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže.

U tom periodu, bit će zabranjen motorni saobraćaj na dijelu kolovoza na kojem se izvode radovi, dok će preostali dio ostati slobodan za saobraćaj.

„Saobraćaj na pomenutoj dionici se mora odvijati bez prekida. U periodu od 08:00 do 16:00 sati regulaciju saobraćaja treba vršiti ručno, a nakon toga gradilište obezbijediti korištenjem čeličnih ploča, armirano-betonske ograde i tablama čeone zabrane.

Sva signalizacija na terenu mora biti opremljena svjetlosno-emitirajućim elementima koji će biti u funkciji noću, kao i u uslovima smanjene vidljivosti. Radi bezbijednog odvijanja saobraćaja, traku u kojoj se izvode radovi potrebno je posebno označiti propisanom saobraćajnom opremom-čunjevima, obavezno opremljenom svijetlećim reflektirajućim tijelima, radi usmjeravanja saobraćaja u traku za odvijanje saobraćaja u predviđenom smijeru“, naloženo je iz Ministarstva saobraćaja.

Izvođač radova je dužan osigurati nesmetan prolaz pješaka.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA