Nove izmjene saobraćaja u Sarajevu, sve će trajati tri dana

0
Radiosarajevo.ba
Nove izmjene saobraćaja u Sarajevu, sve će trajati tri dana
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ za privremenu izmjenu saobraćaja u ulici Hamdije Čemerlića, općina Novo Sarajevo, od 25. do 27. oktobra, u periodu od 00-24 sata.

Saglasnost za izmjenu saobraćaja je data radi izvođenja radova na sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže.

U tom periodu, bit će zabranjen motorni saobraćaj na dijelu kolovoza na kojem se izvode radovi, dok će preostali dio ostati slobodan za saobraćaj.

Stigao odgovor na inicijativu Arijane Memić: Policijski službenici nisu stoka

Stigao odgovor na inicijativu Arijane Memić: Policijski službenici nisu stoka

„Saobraćaj na pomenutoj dionici se mora odvijati bez prekida. U periodu od 08:00 do 16:00 sati regulaciju saobraćaja treba vršiti ručno, a nakon toga gradilište obezbijediti korištenjem čeličnih ploča, armirano-betonske ograde i tablama čeone zabrane.

Sva signalizacija na terenu mora biti opremljena svjetlosno-emitirajućim elementima koji će biti u funkciji noću, kao i u uslovima smanjene vidljivosti. Radi bezbijednog odvijanja saobraćaja, traku u kojoj se izvode radovi potrebno je posebno označiti propisanom saobraćajnom opremom-čunjevima, obavezno opremljenom svijetlećim reflektirajućim tijelima, radi usmjeravanja saobraćaja u traku za odvijanje saobraćaja u predviđenom smijeru“, naloženo je iz Ministarstva saobraćaja.

Izvođač radova je dužan osigurati nesmetan prolaz pješaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije