Delić: Obeštetit ćemo svakog privrednika ako se lockdown u Sarajevu produži

0
Radiosarajevo.ba
Delić: Obeštetit ćemo svakog privrednika ako se lockdown u Sarajevu produži
FOTO: Screenshot / Adnan Delić

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić danas se obratio javnosti.

"Zdravlje građana i građanki nam je na prvom mjestu. Ali, kao ministar privrede moram voditi brigu o svakom privrednom subjektu. Poručujem svim privrednim subjektima koji posluju na području Kantona Sarajevo da ih nećemo ostaviti na cjedilu", rekao je Delić.

Podsjetio je da su u ovom ministarstvu ranije već planirana sredstva u iznosu od 21 milion KM koja se planiraju utrošiti u prvoj polovini ove godine.

Trenutno se radi na izmjenama i dopunama Zakona  o ublažavanju negativnih posljedica pandemije.

"Planirano je i 8,5 miliona KM za poticaj maloj privredi. Također, u izradi su i projekti koji će biti na Vladi KS krajem marta, što znači da će javni pozivi biti krajem aprila, tako da će svi privredni subjekti na njih moći aplicirati", naveo je Delić.

Planirani budžet u ovu svrhu iznosi 6,1 milion KM.

Delić je podsjetio i na večerašnje zatvaranje Kantona Sarajevo od 20 sati.

"Pratit će se epidemiološka situacija i u slučaju da se produži lockdown Ministarstvo privrede će obeštetiti svaki privredni subjekt, a sve u dogovoru s Kriznim štabom i Vladom KS. Obećavamo da vas nećemo ostaviti same", poručio je ministar Delić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije