Delić: Za 1. maj na izletištima neće biti dozvoljeno roštiljanje i okupljanje

0
L.S.
Delić: Za 1. maj na izletištima neće biti dozvoljeno roštiljanje i okupljanje
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Prošlogodišnji doček Prvog maja

Prvi maj - Međunarodni praznik rada nažalost ove godine u Sarajevu se neće moći proslaviti na poznatim izletištima uz roštilj i okupljanja. 

Za Radiosarajevo.ba ovu informaciju potvrdio je Osman Delić, direktor JU Zaštićenih prirodnih područja Kantona Sarajevo. 

"Ove godine na izletištima koja se nalaze u zaštićenim područjima, kao što su Vrelo Bosne, Bijambare, Stojčevac, Skakavac, Trebević i Bembaša, građanima neće biti dozvoljeno da za prvomajske praznike raspale roštilj i okupe se u većem broju", ističe Delić.

Naglašava kako su do ove godine pravili izuzetke i dozvoljavali da se za praznike, osim na Vrelu Bosne, koriste roštilji koji su odignuti od zemlje.

"S obzirom na to da epidemiološka situacija nije povoljna, izričita je naredba da roštiljanja na izletištima ovaj put ne smije biti zbog mogućih velikih okupljanja, ali i požara", rekao je Delić.

Oni koji se odluče posjetiti Bijambare mogu uživati u vožnji vozom i obilasku pećini. I na ovoj lokaciji bit će ograničene posjete po turama, do 30 osoba.

"Da sve protekne u najboljem redu, na terenu će biti povećan broj nadzornika prirode koji će biti zaduženi da nadgledaju poštuju li se odluke. Na ovaj način izbjeći će se eventualni požari. Za poštivanje epidemioloških mjera bit će zaduženi Covid redari kao i inspekcija", naglasio je Delić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije