Delegacije MOBiH i Oružanih snaga obilježile blagdane Svih svetih i Dušnog dana

Radiosarajevo.ba
Delegacije MOBiH i Oružanih snaga obilježile blagdane Svih svetih i Dušnog dana
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Obilježeni Svi sveti i Dušni dan

Izaslanstva Ministarstva obrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine predvođena ministricom obrane BiH Marinom Pendeš i zamjenikom načelnika Zajedničkog stožera OS BiH general-bojnikom Ivicom Jerkićem su 30. oktobra 2018. godine povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana položili vijence i upalili svijeće poginulim i nestalim braniteljima HVO-a na groblju Sveti Josip u Sarajevu.

Pored izaslanstva MO i OS BiH, vijence su položili i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, dopredsjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Borjana Krišto, dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Boriša Čolak, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Također, izaslanstva su položila cvijeće na grob ubijenog policajca Davora Vujinovića koji je jučer sahranjen na ovom groblju.

Nakon polaganja vijenaca i molitve za umrle, izaslanstva su se uputila u crkvu sv. Ćirila i Metoda na misu zadušnicu. Misno slavlje predvodio je vojni kapelan don Željko Čuturić uz koncelebraciju vojnog kapelana u Rajlovcu Ive Jezidžića.

U razdoblju od 30. oktobra do 2. novembra 2018. godine, postrojbe Oružanih snaga obilježit će blagdane Svih svetih i Dušnog dana i na drugim spomen-obilježjima u gradovima i vojarnama diljem Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije