Delegacija sarajevske Općine Stari Grad posjetila ministre Vlade Srbije i čelnike Opštine u Beogradu

5
Anadolija
Delegacija sarajevske Općine Stari Grad posjetila ministre Vlade Srbije i čelnike Opštine u Beogradu
FOTO: AA / Delegacija sarajevske Općine Stari Grad posjetila ministre u Vladi Republike Srbije

Delegacija sarajevske Općine Stari Grad boravila je u posjeti ministrima u Vladi Republike Srbije i rukovodstvu partnerske Opštine Stari Grad Beograd.

Saradnja u oblasti turizma je bila u fokusu sastanaka sa ministrima u Vladi Srbije Huseinom Memićem i Edinom Đerlekom te rukovodstvom partnerske Opštine Stari Grad Beograd. Ministar turizma i omladine Republike Srbije Husein Memić primio je u svom kabinetu delegaciju Općine Stari Grad koju predvodi općinski načelnik Irfan Čengić.

"U skladu sa našim ciljevima postavljenim u Strategiji, naša općina će se promovisati na sajmovima turizma. Zahvaljujući Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo i saradnji sa partnerima u Srbiji, predstavit ćemo našu turističku ponudu na sajmu turizma u Beogradu", naglasio je Čengić.

Munira Subašić i Emir Suljagić će se obratiti u Generalnoj skupštini UN-a - evo i kada

Munira Subašić i Emir Suljagić će se obratiti u Generalnoj skupštini UN-a - evo i kada

Memić je predstavio organizaciju specijaliziranog EXPO 2027, čija je gradnja objekata počela ove sedmice, te priliku za promociju Bosne i Hercegovine na tom sajmu.

"Imali smo konstruktivan i prijateljski razgovor u susret predstojećem Sajmu turizma u Beogradu koji se održava od 22. do 25. februara u Beogradu. U okviru štanda 'Visit Sarajevo' Stari grad će predstaviti svoju opštinu zanimljivim sadržajem", najavio je Memić.

Delegacija sarajevske Općine Stari Grad posjetila ministre u Vladi Republike Srbije
FOTO: AA: Delegacija sarajevske Općine Stari Grad posjetila ministre u Vladi Republike Srbije

Sa ministrom Edinom Đerlekom, koji je u Vladi Srbije zadužen za ravnomjerni regionalni razvoj, imali su koristan razgovor o mnogim temama.

"Sa partnerskom Općinom Stari Grad Beograd nastojimo imati kvalitetnu saradnju, posebno u ovoj oblasti turizma. Po broju dolazaka i noćenja u KS turisti iz Srbije su u top pet zemalja. Takvu saradnju ćemo ostvarivati i sa partnerskim gradovima i općinama iz Turkiye i Hrvatske, koje su lideri u broju posjeta", istakao je Čengić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije