Davor Dragičević sutra na sudu u Banjoj Luci, najavio i novo obraćanje javnosti

0
Radiosarajevo.ba
Davor Dragičević sutra na sudu u Banjoj Luci, najavio i novo obraćanje javnosti
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Davora Dragičević ispred Suda BiH

Iz Grupe Pravda za Davida, formirane nakon smrti pod sumnjivim okolnostima mladića Davida Dragičevića u Banjoj Luci, saopćeno je da će sutra, u utorak, 29. novembra, biti održana glavna rasprava u Osnovnom sudu u Banjoj Luci po tužbi za klevetu Milorada Dodika protiv Davora Dragičevića.

"Obavještavamo vas da će sutra (29.11.2022. godine) u Osnovnom sudu u Banjoj Luci u 11 sati biti održano glavna rasprava po tužbi za klevetu Milorada Dodika protiv Davora Dragičevića i glavnog i odgovornog urednika nedjeljnika NIN na kom će biti saslušani svjedoci.

Davor Dragičević će se obratiti medijima sutra u 10:30 sati ispred Osnovnog suda u Banjoj Luci", saopćeno je iz neformalne grupe 'Pravda za Davida'.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Održano pripremno ročište: Milorad Dodik tužio Davora Dragičevića

Održano pripremno ročište: Milorad Dodik tužio Davora Dragičevića

Posjetimo, početkom oktobra na banjalučkom Osnovnom sudu održano je pripremno ročište po tužbi Milorada Dodika protiv Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida Dragičevića kojeg je predsjednik SNSD-a tužio za klevetu.

Dodik je Davora Dragičevića tužio zbog njegovih medijskih istupa. Dragičevićev advokat Dragan Tolimir rekao je da je Dodik tužio njegovog branjenika zbog tvrdnji da su institucije Republike Srpske učestvovale u likvidaciji i zataškivanju ubistva Davida Dragičević.

Tolimir je na pripremnom ročištu predložio dokaze iz izvještaja Anketnog odbora Narodne skupštine Republike Srpske, kao i odluku Ustavnog suda BiH kojom je utvrđeno da su narušena ljudska prava porodice Dragičević. Predloženo je i sedam svjedoka.

David Dragičević je nestao u noći sa 17. na 18. mart 2018. godine nakon što se udaljio iz porodične kuće prema centru Banja Luke.

Tijelo mladića je pronađeno na ušću pritoke Crkvene u rijeku Vrbas kod tvrđave Kastel, dana 24. marta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije