Đapo: Odbijen zahtjev Solaka, neće dobiti pomoć od 1.870 maraka

A. S.
Đapo: Odbijen zahtjev Solaka, neće dobiti pomoć od 1.870 maraka
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Fahrudin Solak

Komisija za administrativna pitanja Vlade Federacije BiH jutros jednoglasno odbila zahtjev Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora Federalne uprave civilne zaštite (FUZC) da mu se odobri jednokratna novčana pomoć za težu povredu koju je zadobio u aprilu prilikom pada s motocikla u Konjicu, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Infomaciju je za naš portal potvrdila Edita Đapo (SBB), Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo, koja je i članica ove komisije.

Podsjetimo, Solak je uputio molbu da mu se odobri jednokratna novčana pomoć za težu povredu koju je zadobio u aprilu prilikom pada s motocikla u Konjicu.

Edita Đapo - undefined

Foto: Fena : Edita Đapo

Solak je tražio isplatu pomoći u visine dvije prosječne plaće, tačnije da mu se isplati 1.870 maraka.

Solak je ovaj zahtjev 3. jula uputio Federalnoj upravi civilne zaštite.

"Molim vas da mi u skladu sa članom 5. uredbe o naknadama koje nemaju karakter plaća ("Službene novine Federacije BiH broj 63/10, 22/11, 66/11) izvršite isplatu jednokratne novčane pomoći za težu povredu, na osnovu priložene dokumentacije", navedeno je u Solakovom zahtjevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije