Danas uživajte u toplom aprilu, za vikend nas očekuje nagla promjena vremena

Radiosarajevo.ba
Danas uživajte u toplom aprilu, za vikend nas očekuje nagla promjena vremena
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Vilsonovo šetalište

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica -3; Sokolac 1; Bugojno 3; Bihać, Drvar, Ivan Sedlo, Jajce i Sanski Most 4; Sarajevo i Zvornik 5; Tuzla i Zenica 6; Gradačac i Livno 7; Stolac 8; Grude 9; Široki Brijeg i Trebinje 10; Neum 12; Mostar 15 stepeni. 

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 22 stepena.

U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 19 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKE PROGNOZE su povoljne i većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Nakon mjestimično tmurnog jutra, kada je poželjno posvetiti nešto više pažnje odijevanju, sa odmicanjem dana će se razvedriti i biće ugodnije, uz ne suviše visoke temperature.

Objavljena je prognoza za petak i dane vikenda:

U petak 24.04.2020., sunčano. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 17 do 23 stepena.

U subotu 25.04.2020., u Bosni sunčano uz postepeno naoblačenje poslije podne. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Poslije podne i u večernjim satima u većern dijelu Bosne se očekuje kiša ili lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 14, a dnevna od 18 do 24 stepena.

U nedjelju 26.04.2020., sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne se očekuju pljuskovi. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 17 do 23 stepena, najavljeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije