Vijećnica u bojama zastave Španije: Šaljemo podršku u borbi sa COVID-19

Radiosarajevo.ba
Vijećnica u bojama zastave Španije: Šaljemo podršku u borbi sa COVID-19
Foto: AA / Vijećnica

U ovim vanrednim okolnostima, kada je cijeli svijet suočen s pandemijom koronavirusa, Vijećnica ima simboličnu, ali važnu ulogu. Osvijetljena je i u bojama španske zastave, u znak podrške toj državi koja je postala najveće žarište COVID-19 u Evropi, saopštili su u subotu uvečer iz Grada Sarajeva.

“Šaljemo snažnu poruku saosjećanja i solidarnosti s narodom i Vladom prijateljske Španije koja vodi tešku bitku s najvećom pošašću današnjice“, kazao je Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva.

Španija i Bosna i Hercegovina, ističe Skaka, imaju posebnu vezu.

Tradicionalno prijateljstvo i naklonost potvrđeno je i uspostavom partnerskih i pobratimskih odnosa Sarajeva sa španskim gradovima Madridom i Barcelonom.

Iz Gradske uprave ističu da Sarajevo ne zaboravlja humane misije i blisko partnerstvo Španije, koja je u najtežim trenucima bila uz nas, ali ne samo za vrijeme opsade našeg grada, već nam je ostala vjeran prijatelj do danas.

Vjerujem da ćemo snagom duha, uz već dokazano zajedništvo i sve moguće kapacitete kojima raspolažemo, uspjeti pronaći snagu da pobijedimo, te da prijateljstvo među našim gradovima postane snažnije nego ikad prije“, poručio je Skaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije