Danas u BiH snijeg i kiša: Objavljena prognoza do kraja sedmice, evo kad stiže promjena vremena

0
Radiosarajevo.ba
Danas u BiH snijeg i kiša: Objavljena prognoza do kraja sedmice, evo kad stiže promjena vremena
Foto: Dž. K. / Snijeg u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji oblačno oblačno vrijeme sa kišom i snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -4; Gradačac 0; Banja Luka, Bihać, Drvar, Livno, Prijedor, Sokolac, Tuzla 1; Bugojno, Ivan Sedlo, Sanski Most 2; Sarajevo, Zenica 3; Trebinje 6; Mostar, Široki Brijeg 7; Neum, Stolac 9; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 934 hPa, za 6 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa padavinama. U Bosni kiša ili snijeg, a u Hercegovini kiša. Tokom dana, u većini područja, padavine prestaju. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini južni i jugoistočni. Dnevna temperatura 0 do 6, na jugu do 12 °C.

Erdogan povodom odluke Turske: 'Prekidamo trgovinske odnose sa Izraelom'

Erdogan povodom odluke Turske: 'Prekidamo trgovinske odnose sa Izraelom'

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom koja može prelaziti u susnježici i snijeg. Tokom dana padavine slabe i prestaju. Temperatura zraka oko 2 °C.

Bioprognoza - Hladno i tmurno vrijeme, uz padavine i niže temperature u odnosu na protekli dan, nepovoljno će djelovati na većinu populacije. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Od meteopatskih reakcija moguće su glavobolja, iscrpljenost, reumatski i bolovi na mjestima ozljeda. Poželjno je umanjiti boravak na otvorenom. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

U četvrtak 07.12.2023., pretežno oblačno vrijeme. U nizinama centralne i istočne Bosne povremeno sa slabom kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa slabim snijegom. U Hercegovini u jutarnjim satima je moguća kiša. Poslije podne smanjenje naoblake u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjeren bura, a u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu od 8, a dnevna 2 do 8, na jugu do 12 °C.

Meteorolozi objavili prognozu do subote - evo kad ponovo stižu i kiša i snijeg

Meteorolozi objavili prognozu do subote - evo kad ponovo stižu i kiša i snijeg

U petak 08.12.2023., u većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme sa mrazom. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Tokom dana porast naoblake istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -7 do -1, na jugu od 3, a dnevna 0 do 6, na jugu do 10 °C.

U subotu 09.12.2023., u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovni prije podne sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -5 do 1, na jugu od 3, a dnevna 0 do 5, na jugu do 10 °C.

U nedjelju 10.12.2023., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U višim područjima susnježica ili snijeg. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 2, na jugu od 4, a dnevna 2 do 6, na jugu do 9 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije