Meteorolozi objavili prognozu do subote - evo kad ponovo stižu i kiša i snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu do subote - evo kad ponovo stižu i kiša i snijeg
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -7; Sokolac -5; Srebrenica, Zenica -3; Bugojno, Tuzla -2; Banja Luka, Drvar, Prijedor, Sanski Most -1; Bijeljina, Doboj, Ivan Sedlo, Sarajevo 0; Livno 1; Gradačac, Široki Brijeg 2; Stolac 3; Mostar 4; Trebinje 5; Bihać 7; Neum 8; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, na normali je i lagano opada.

Bioprognoza: Pogoršanje vremenskih prilika, postepeno će se sa zapada proširiti i u noćnim satima zahvatiti cijelu Bosnu i Hercegovinu. Promjena će kod osjetljivih osoba uzrokovati meteopatske reakcije poput glavobolje, reumatskih bolova, razdražljivosti, dekoncentracije. Osjet hladnoće, pojačan većim sadržajem vlage u zraku, također će praviti probleme hroničnim bolesnicima. Poželjno je posvetiti pažnju odijevanju i ne izlagati se jačim fizičkim naporima.

Skandalozni Dodik gostovao kod Hadžifejzovića: Nudi novac da se RS otcijepi, trguje s Potočarima?!

Skandalozni Dodik gostovao kod Hadžifejzovića: Nudi novac da se RS otcijepi, trguje s Potočarima?!

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno i vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne i postepeno će se proširiti i na ostatak zemlje. Na planinama se očekuje snijeg. Vjetar slab južni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu do 12 °C. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko 8 °C.

U srijedu oblačno vrijeme sa padavinama. U Bosni u nizinama kiša ili susnježica, koja može prelaziti u snijeg, a u višim područjima snijeg. U Hercegovini kiša. Tokom poslijepodneva, u većini područja, padavine prestaju. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu od 9, a dnevna 0 do 6, na jugu do 12 °C.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosni se očekuje slab snijeg. U Hercegovni u jutarnjim satima i veći dio prijepodneva kiša. Poslije podne smanjenje naoblake u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjeren bura, a u ostatku zemlje slab zapadni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu od 6, a dnevna 0 do 5, na jugu do 11 °C.

Objavljena prognoza do 18. decembra: Najavljen snijeg i veliko zahlađenje

Objavljena prognoza do 18. decembra: Najavljen snijeg i veliko zahlađenje

U petak pretežno sunčano vrijeme sa mrazom. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -6 do 0, na jugu od 2, a dnevna 0 do 4, na jugu do 9 °C.

U subotu u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovni prije podne sunčano, a poslije podne pretežno oblačno. Na krajnjem sjeverozapadu Bosne je lokalno i povremeno moguć slab snijeg ili susnježica. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 1, na jugu od 3, a dnevna 0 do 5, na jugu do 10 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije