Snježno nevrijeme pogodilo Sloveniju: Neke ceste idalje zatvorene, vatrogasci na terenu

1
Radiosarajevo.ba
Snježno nevrijeme pogodilo Sloveniju: Neke ceste idalje zatvorene, vatrogasci na terenu
Foto: Printscreen / Snijeg u Sloveniji

Snježno nevrijeme izazvalo je tokom noći i jutros probleme širom Slovenije, a najviše snijega ima u Kredarici kod Triglava, gdje je palo metar i po snijega, pa je sada u tom mjestu debljina snežnog pokrivača 180 centimetara.

Kako navodi slovenačka novinska agencija STA, došlo je do djelimične obustave saobraćaja na pojedinim putevima zbog snijega, a zbog jake bure zatvorena je dionica autoputa od Primorske do Ljubljane, između Kastelca i Kozine.

Velika količina snijega pala je u regionima Notranjska i Kočevsko, kao i u dijelovima centralne Slovenije, dok snježnog pokrivača nema samo u nekim dijelovima Gorenjske, prenosi 24ur.com.

BiH će ipak dobiti dvije milijarde KM: U zadnji čas dogovorena lista reformi

BiH će ipak dobiti dvije milijarde KM: U zadnji čas dogovorena lista reformi

Prema podacima Uprave za civilnu zaštitu i pomoć, najviše intervencija zabilježeno je u Sloveniji Gradecu, potom i u Celju, Ljubljani, Mariboru i Ptuju.

Ukupno 17 vatrogasnih brigada poslato je da ukloni oboreno drveće sa puteva.

Jedno drvo je palo na opštinu Slovenjska Bistrica, dok je drveće padalo i na dalekovode, pa su pojedina domaćistva ostala bez električne energije, na potezu između Mežice i Maribora na severoistoku Slovenije.

U glavnom gradu Ljubljani palo je visina snježnog pokrivača je četiri centimetra.

Žiga Vončina nam je poslal fotografije iz Vojskega nad Idrijo, kjer je zapadlo 19 centimetrov snega. ☃️ Kako je pri vas?

Posted by Meteoinfo Slovenija on Saturday, December 2, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije