Znate li gdje je danas bilo najhladnije u Bosni i Hercegovini?

0
Radiosarajevo.ba
Znate li gdje je danas bilo najhladnije u Bosni i Hercegovini?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

U Bosni i Hercegovini u nedjelju, 3. decembra, je bilo pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabim snijegom ili na jugu sa slabom kišom. U drugom dijelu dana oblačnost se postepeno smanjivala.

Temperature zraka izmjerene u 13:00 sati (°C): u Bjelašnica -12, Ivan Sedlo i Sokolac -3, Sarajevo 0, Srebrenica 1, Bihać, Bugojno i Tuzla 2, Banja Luka, Doboj, Livno i Prijedor 3, Bijeljina i Zenica 4, Trebinje 7, Mostar 8, Neum 10, Široki Brijeg 11°C.

Nakon nekoliko veoma toplih dana za mjesec decembar, sada nam opet stižu zahlađenja, snijeg i oblačno vrijeme.

Haotične scene u Hrvatskoj: Automobili 'plivaju' cestama, velike poplave i led na ulicama

Haotične scene u Hrvatskoj: Automobili 'plivaju' cestama, velike poplave i led na ulicama

Podsjetimo, jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. Većinom pada slab snijeg, na jugu zemlje slaba kiša, a objavljena je prognoza do četvrtka:

U ponedjeljak, 4.12.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano prije podne. Po kotlinama je moguća magla. U drugom dijelu dana postepeno naoblačenje sa zapada. Vjetar slab, prije podne istočnog i sjeveroistočnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu od 0 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu od 8 do 11°C.

Jutros na Bjelašnici -10 stepeni, snježno nevrijeme tek dolazi. Evo šta meteorolozi u BiH previđaju

Jutros na Bjelašnici -10 stepeni, snježno nevrijeme tek dolazi. Evo šta meteorolozi u BiH previđaju

U utorak, 5.12.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u večernjim satima na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. Tokom noći na srijedu padavine se šire na veći dio zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu od 3 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu do 11°C.

U srijedu, 6.12.2023., oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama sa kišom ili susnježicom koji bi prelazili u snijeg. U višim područjima će padati snijeg. U Hercegovini se očekuje kiša. Vjetar slab, u Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu od 6 do 11°C.

Pogledajte haos u Sarajevu: Otpadaju limovi sa zgrada, građani u strahu

Pogledajte haos u Sarajevu: Otpadaju limovi sa zgrada, građani u strahu

U četvrtak, 7.12.2023., u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno oblačno vrijeme, većinom sa slabim snijegom. Na jugu zemlje kiša. U drugom dijelu dana prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu od 8 do 11°C, navodi se u prognoizi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije