Objavljena prognoza do petka za BiH: Bit će sunčano, a onda slijedi velika promjena vremena

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do petka za BiH: Bit će sunčano, a onda slijedi velika promjena vremena
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu / Arhiv

U ponedjeljak ujutro mraz i minusi, od utorka navečer nove padavine, objavili su bh. meteorolozi na stranici BHMetro.

Za noć s nedjelje na ponedjeljak predviđaju postepeno razvedravanje posvuda, što će donijeti u ponedjeljak ujutro jači mraz širom zemlje. Po kotlinama i uz riječne tokove lokalno moguća magla ili niska oblačnost.

Očekivane temperature u ponedjeljak ujutro između -8 i -3, na jugu i zapadu Hercegovine do 0°C.

Drama u Mostaru: Palicama pretučen novinar i kolumnist

Drama u Mostaru: Palicama pretučen novinar i kolumnist

U ponedjeljak, do poslijepodne većinom sunčano vrijeme. Poslijepodne sa zapada postepen porast oblačnosti. Navečer i u noći na utorak posvuda pretežno oblačno vrijeme, u zapadnim dijelovima zemlje rijetko uz malo kiše ili snijega na planinama.

"Dnevna temperatura u ponedjeljak između 2 i 7, na jugu do 12°C. Vjetar većinom slab promjenjivog smjera, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne povremeno umjeren istočnjak", naveli su.

U utorak pretežno oblačno vrijeme, u sjevernim i sjeveroistočnim dijelovima Bosne mogući duži sunčani periodi tokom dana. U Hercegovini i na zapadu rijetko uz malo kiše ili snijega na planinama. Navečer i u noći na srijedu jače naoblačenje sa zapada koje će postepeno donijeti padavine do srijede ujutro većem dijelu zemlje.

"Najviše padavina u južnim i zapadnim dijelovima zemlje. Kiša, a na planinama iznad 1200 m snijeg. Na sjeverozapadu Bosne snježna granica nešto niža i tu bi bila na oko 700 m, s tim da u jutarnjim satima srijede na izmaku padavina susnježice i snijega bude nakratko i u nižim krajevima Krajine.

*Napomena: Prognoza na kojim nadmorskim visinama bi padala kiša a gdje snijeg je samo na osnovu trenutnog stanja na prognostičkim modelima, i u narednim izračunima modela može doći od određenih izmjena.

Jutro u utorak zbog oblačnijeg vremena nešto toplije uz temperature između -1 i 3, na jugu do 6°C. Dnevna temperatura između 4 i 9, na jugu i sjevernim dijelovima zemlje do 13°C. Vjetar slab do lokalno umjeren južnog smjera.

Znate li gdje je danas bilo najhladnije u Bosni i Hercegovini?

Znate li gdje je danas bilo najhladnije u Bosni i Hercegovini?

U srijedu u jutarnjim i prijepodnevnim satima srijede padavine će stići i do istoka naše zemlje, ali će ih tu biti i najmanje. Kiša u nizinama, a u višim krajevima susnježica i snijeg. Od sredine dana i u poslijepodnevnim satima srijede padavine postepeno prestaju posvuda, ali zadržalo bi se pretežno oblačno vrijeme. Nakon kraćeg i blažeg zatopljenja u utorak, u srijedu ponovo hladnije.

U četvrtak moguće postepeno razvedravanje posvuda, pa bi nas u petak ujutro ponovo doćekao mraz i minusi", navode iz BHMeteo.

U ponedjeljak ujutro mraz i minusi, od utorka navečer nove padavine. NOĆ NA PONEDJELJAK(04.12.) – Postepeno...

Posted by BHMETEO.ba on Sunday, December 3, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije