Danas sunčano i lijepo vrijeme: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za 1. i 2. maj

0
Radiosarajevo.ba
Danas sunčano i lijepo vrijeme: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za 1. i 2. maj
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Proljetni dan u Sarajevu

Jutros preovladava sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Više oblačnosti ima na jugu i istoku Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 3; Ivan-sedlo 12; Jajce 13; Doboj, Livno, Stolac i Tuzla 14; Banja Luka, Bijeljina, Bugojno i Zenica 15; Grude, Mostar i Trebinje 16; Sarajevo 17; Gradačac 18; Bihać i Sanski Most 19; Neum 20°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940Pa, za 1hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti izraženijih tegoba vezanih uz njihove bolesti. Prijepodnevni sati će biti svježiji i ugodniji, a mjestimične padavine i nešto izraženiji osjet sparine, u drugom dijelu dana bi mogli uzrokovati slabije poteškoće osjetljivim osobama. Poželjno je umanjiti aktivnosti.

Danas će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prolazno više oblačnosti u Hercegovini u jutarnjim satima. U poslijepodnevnim satima rijetko je moguć kratkotrajan lokalni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 28°C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26°C.

U subotu, 1. maja 2021. godine, u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuju lokalni pljuskovi, većinom u Hercegovini i jugozapadnom dijelu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 27°C.

U nedjelju, 2. maja 2021. godine, u Bosni većinom umjerena naoblaka. U Hercegovini prije podne pretežno oblačno vrijeme. Poneki lokalni pljusak je moguć prije podne na području Hercegovine i jugozapadnim dijelovima Bosne. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka između 11 i 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27°C.

U ponedjeljak, 3. maja 2021. godine, u Bosni pretežno oblačno vrijeme, rijetko uz malo kiše. U Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 23°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije