Objavljena vremenska prognoza do utorka: Evo kad će biti snijega, a kad kiše

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena vremenska prognoza do utorka: Evo kad će biti snijega, a kad kiše
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Kišoviti dan na ulicama Sarajeva

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno. Od poslijepodnevnih sati padavine sa jugoistoka će se postepeno proširiti na veći dio zemlje.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati (°C): Bjelašnica -6; Ivan-sedlo i Sokolac 3; Sarajevo 5; Srebrenica 6; Bihać i Bugojno 8; Gradačac, Sanski Most i Tuzla 9; Banja Luka, Doboj, Prijedor i Zenica 10; Mostar i Trebinje 12; Grude 14; Neum 17°C;

Inače, visina sniježnog pokrivača jutros je na Bjelašnici iznosila 163cm.

Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Povremeno će padati slaba kiša u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. U Sarajevu oblačno. Povremeno može pasti malo kiše. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 1°C, a najviša dnevna oko 8°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno su mogući povremeni slabi pljuskovi. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kratkotrajni lokalni pljuskovi su mogući širom zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, piše Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije