Na Bjelašnici jutros skoro dva metra snijega

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros skoro dva metra snijega
PrtScr / Bjelašnica (arhiv)

Čudesni, aprilski snijeg prekrio je jučer i sinoć Bosnu i Hercegovinu.

Prizori zimske idile stižu i s juga naše zemlje, a u šoku su i stanovnici Dalmacije koji su ugledali i prvi, ikada, aprilski snijeg.

U našoj zemlji, kao da je zimska sezona tek počela.

Prema jutrošnjim mjerenjima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, najveća visina snijega, jutros u 8 sati, izmjerena je na Bjelašnici gdje sniježni pokrivač mjeri 184 centimetra! 

Slijedi Ivan-sedlo s 32 centimetra snijega, Foča s 28, Bugojno i Čemerno s 21, dok je na Sokocu i na Bjelavama u Sarajevu visina ista - 20 centimetara snijega.

U Livnu je 17 centimetara snijega, a i Mostar bilježi dva.

U Bihaću je napadalo 16 centimetara snijega, u Višegradu i Tuzli po 12, Zenici osam...

Prema prognozi FHMZ-a, danas u Bosni će veći dio dana biti pretežno oblačno vrijeme.

Prije podne slab snijeg se očekuje u centralnim i istočnim područjima. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima lokalno u Bosni može pasti i malo kiše.

Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti u Bosni. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje do 11 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije