U nekoliko bh. gradova jutros čak 13 stepeni: Od sutra promjena vremena

0
Radiosarajevo.ba
U nekoliko bh. gradova jutros čak 13 stepeni: Od sutra promjena vremena
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u osam sati: Bjelašnica i Sokolac 1; Srebrenica 2; Bugojno 3; Bihać i Sanski Most 4; Banja Luka i Sarajevo 5; Ivan-sedlo, Prijedor, Tuzla i Zenica 6; Bijeljina i Doboj 7; Grude 9; Trebinje 10; Gradačac 12; Mostar i Neum 13°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945Pa, za 6hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Na Bjelašnici je jutros izmjereno 154 cm snijega, dok je u Neumu temperatura mora jučer iznosila 15 stepeni.

Bioprognoza: Stabilno vrijeme, duži sunčani periodi i porast temperatura zraka, pozitivno će djelovati na većinu populacije. Uz umjereno sjeverno strujanje, u Bosni će tokom prijepodneva biti svježije, u nastavku dana sa, ne suviše visokim temperaturama zraka. U Hercegovini toplije većim dijelom dana, poslije podne uz blago pojačan osjet sparine, što bi kod osjetljivijih meteoropata moglo uzrokovati slabije poteškoće poput glavobolje i dekoncentracije. Poželjno je dan provesti na otvorenom, po mogućnosti van gradskih sredina.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 24°C. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

Ponedjeljak: Bosni i Hercegovini postepeno naoblačenje prije podne. U drugoj polovini dana će preovladavati oblačno vrijeme. Slaba kiša se očekuje u večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. U sjevernim i sjeveroistočnim područjima vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C.

Utorak: U Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom uglavnom u Bosni. U Hercegovini lokalno uz poneki pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C.

Srijeda: Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom i pljuskovima. Moguća je i slaba grmljavina. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod..

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije