I narednih dana vrijeme promjenljivo: Red kiše, red sunca

0
Radiosarajevo.ba
I narednih dana vrijeme promjenljivo: Red kiše, red sunca
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme. Sunčano je na području Krajine i dijelu sjevera Bosne. Lokalno kiša pada u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -4; Ivan-sedlo 2; Bihać, Bugojno, Jajce, Livno, Prijedor i Sanski Most 4; Banja Luka, Drvar, Sarajevo i Zenica 5; Trebinje 6; Doboj i Grude 7; Bijeljina, Mostar i Stolac 8; Gradačac i Neum 10°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944 milibara, za 5 milibara je veći od normalnog i raste.

Bioprognoza: Bimeteorološka prognoza je povoljnija u odnosu na protekli period. Stabilnije vrijeme, uz umjerene temperature zraka, ugodno će djelovati na većinu populacije, a hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati jačih tegoba. Povremeni sunčani intervali, dodatno će popraviti opću sliku. Manje poteškoće u vidu promjene raspoloženja, glavobolje, moguće su kod osjetljivijih osoba u poslijepodnevnim satima, pretežno zbog lokalno izraženije nestabilnosti i pljuskova.

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prolazno slaba kiša u jutarnjim satima u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U drugoj polovini dana širom zemlje su izgledni slabi lokalni pljuskovi. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 19 stepeni.

U Sarajevu djelomično vedro. Malo kiše može pasti u jutarnjim satima i poslije podne.

Četvrtak: Pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka između 1 i 5 stepeni, na jugu zemlje do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 19 stepeni.

Petak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme, moguća kiša.
Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8 stepeni, na jugu zemlje do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 stepeni, na jugu zemlje do 19 stepeni.

Subota: Sunčano uz umjerenu oblačnost.
Poslije podne ili večernjim satima se očekuje kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5 stepeni, na jugu zemlje do 9 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18 stepeni, na jugu zemlje do 21 stepen, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije