U večernjim satima najavljena kiša: Za vikend nas čeka vremenska klackalica

0
Radiosarajevo.ba
U večernjim satima najavljena kiša: Za vikend nas čeka vremenska klackalica
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Drvar 3; Livno 4; Bihać 5; Sanski Most 6; Bugojno i Jajce 7; Banja Luka, Bjelašnica, Grude i Široki Brijeg 8; Sarajevo i Zenica 9; Doboj, Ivan Sedlo i Mostar 10; Trebinje i Tuzla 11; Gradačac 12; Neum 14 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947Pa, za 3hPa je veći od normalnog i raste.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno može padati slaba kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C.

U Sarajevu djelomično vedro. U poslijepodnevnim satima moguća je slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nakon svježijeg, mjestimično maglovitog jutra, kada je poželjno posvetiti nešto više pažnje odijevanju, tokom dana temperature će porasti i biće ugodnije, prikladno za boravak na otvorenom. U drugom dijelu moguće su umjerene tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, kao posljedica približavanja promjene, izraženije u Bosni. Osjet hladnoće također će se pojačati sa noćnim satima.

Objavljena je prognoza i za subotu, prvi dan vikenda:

U četvrtak, 05.11.2020., oblačno u većem dijelu zemlje. Povremeno će padati slaba kiša. Djelomično vedro na jugu. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 18 do 22°C.

U petak, 06.11.2020., na jugu razvedravanje u jutarnjim satima. U većem dijelu zemlje će preovladavati oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 17 do 20°C.

U subotu, 07.11.2020., sunčano u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne se prognozira dosta niske naoblake i magle po kotlinama. Na planinama sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje od 16 do 19°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije