U BiH danas oblačno s kišom: Upaljen narandžasti meteoalarm

Radiosarajevo.ba
U BiH danas oblačno s kišom: Upaljen narandžasti meteoalarm
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

U jutarnjim satima kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim dijelovima. Tokom dana kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju i u ostalim područjima. Lokalno je moguća i pojava grada. Intenzivnije padavine se očekuju u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera, koji će krajem dana promijenuti smjer na sjever.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30, na jugu zemlje do 31 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

Narandžasti meteoalarm zbog visokih temperatura i grmljavinskog nevremena upaljen je za područje Banja Luke, Višegrada,Trebinja, Foče i Prijedora.

BIOPROGNOZA: Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Pogoršanje vremena praćeno padavinama i padom temperatura donijet će olakšanje u odnosu na protekle sparne dane, no ipak zbog nagle promjene osjetljive osobe, ponajviše hronični bolesnici bi mogli imati pojačane tegobe. Sa noćnim satima, opšta slika postepeno će se popravljati.

Sutra je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Intezivnije padavine se očekuju u sjeveroistočnim djelovima. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje od 24 do 27 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije