Nevrijeme stiglo na Balkan: Oluja u Istri rušila stabla, odnijela krov vijećnice...

Radiosarajevo.ba
Nevrijeme stiglo na Balkan: Oluja u Istri rušila stabla, odnijela krov vijećnice...
Foto: Jutarnji.hr / Nevrijeme u Hrvatskoj

Danima najavljivana promjena vremena stigla je u ponedjeljak poslijepodne u Hrvatsku. Olujno nevrijeme praćeno obilnom kišom, grmljavinom, a ponegdje i tučom prvo je pogodilo Istru.

Istramet na svojoj Facebook stranici javlja da na sjeverozapadu i zapadu poluotoka zabilježen i žestok nalet vjetra uslijed čega je srušeno nekoliko stabala i prometnih znakova.

Veliku štetu uzrokovalo je olujno nevrijeme u Umagu. Ako je suditi po snimkama koje dolaze iz tog grada, brojna su stabla porušena, oštećeni su automobili, uništena je gradska tržnica, a prema tvrdnjama čitatelja Istrameta ondje je vjerojatno prošla pijavica.

U umaškom zaleđu, u mjestu Petrovija, čitatelj Istrameta imao je bliski susret s munjom, piše Jutarnji.

- Nije bilo ugodno, poručuje Ivan Tarandek.

Kako se sistem giba prema sjeveroistoku ubrzo je stigao na karlovačko područje.

Radio Mrežnica javlja da je tuča veličine jabuke padala praćena snažnim, orkanskim vjetrom. Koliko je vjetar bio snažan dovoljno govori podatak da je odnio krov dugoreške gradske vijećnice točno na parkiralište Radio Mrežnice. Srećom, u tom trenutku nikog nije bilo na parkiralištu.

Sa svih strana dugoreškog i karlovačkog kraja stižu vijesti o tuči, oštećenim automobilima, potučenim vrtovima...

I Neverin.hr javlja o nevremenu u Dugoj Resi.

Nevrijeme sutra stiže i u BiH.

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim dijelovima. Tokom dana kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju i u ostalim područjima. Lokalno je moguća i pojava grada. Intenzivnije padavine se očekuju u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera, koji će krajem dana promijenuti smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30, na jugu zemlje do 31 stepen. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije