I danas u BiH velike vrućine, objavljeno kada stiže zahlađenje

Radiosarajevo.ba
I danas u BiH velike vrućine, objavljeno kada stiže zahlađenje
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vrućina u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 10; Zvornik 14; Bugojno i Sokolac 15; Ivan Sedlo 16; Sarajevo 17; Prijedor i Tuzla 19; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj, Gradačac i Sanski Most 20; Grude i Livno 21; Široki Brijeg 24; Trebinje 26; Neum 27; Mostar 28°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942Pa, za 2hPa je manji od normalnog i opada.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C, na jugu zemlje do 37°C.

U Sarajevu pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 31°C.

Bioprognoza: Tokom prijepodneva će biti malo ugodnije, dok bi u nastavku dana, usljed visokih temperatura, kod hroničnih bolesnika i meteoropata moglo doći do izraženijih tegoba, stoga je preporučljivo suzdržati se od pretjeranih aktivnosti i reducirati boravak na otvorenom. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od štetnog sunčevog zračenja i vrućine.

U ponedjeljak, 03.08.2020., u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Povećanje oblačnosti sa zapada u noći na utorak. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C, na jugu zemlje do 38°C.

U utorak, 04.08.2020., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Moguća je lokalna pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera, koji će krajem dana promijenuti smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

U srijedu, 05.08.2020., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jače padavine u Bosni. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje od 24 do 27°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije