Upaljen meteoalarm u cijeloj BiH: U Mostaru i Neumu rano jutros već 25 stepeni!

Radiosarajevo.ba
Upaljen meteoalarm u cijeloj BiH: U Mostaru i Neumu rano jutros već 25 stepeni!
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Vrućine u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 11 stupnjeva, Bugojno i Ivan Sedlo 17, Sarajevo i Zvornik 18, Tuzla 19, Banja Luka, Bihać, Livno, Sanski Most i Zenica 20, Grude i Široki Brijeg 22, Gradačac i Stolac 23, Trebinje 24, Mostar i Neum 25 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Nakon svježijeg i ugodnijeg prijepodneva, sa porastom temperatura su kod osjetljivih osoba moguće pojačane tegobe u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije i malaksalosti. Poželjno je djelimično reducirati aktivnosti u najtoplijem dijelu dana i izbjegavati duže izlaganje suncu. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. Sa noćnim satima biće malo ugodnije.

Ponovo je upaljen meteoalarm za sva područja BiH (izuzev za područje Višegrada), zbog vrelina. Ekstremne temperature očekuju se za područja Hercegovine, posebno Mostara i Neuma.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana u Bosni će biti male do umjerene oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 36, na jugu zemlje do 39 stepeni. U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 34 stepena.

Četvrtak: U Bosni će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano. U poslijepodnevnim satima u Bosni je moguć poneki lokalni pljusak sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35, na jugu zemlje do 40 stepeni.

Petak: U Bosni i Hercegovini većinom umjereno oblačno. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi sa grmljavinom su mogući širom Bosne i na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 29 i 34, na jugu zemlje do 38 stepeni.

Subota: U Bosni i Hercegovin sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 29 i 34, na jugu zemlje do 39 stepeni, javlja Federalni  hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije