Danas oblačno i nestabilno vrijeme: Objavljena i prognoza za naredne dane

0
Radiosarajevo.ba
Danas oblačno i nestabilno vrijeme: Objavljena i prognoza za naredne dane
N.G. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Danas pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne pada kiša.

Sunčanije je na jugu i jugoistoku Hercegovine. Danas u Bosni i Hercegovini veći dio dana pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima uglavnom prije podne ili sredinom dana. 

BIOPROGNOZA: Tmurno vrijeme i padavine, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, uslovljavaju relativno nepovoljnu biometeorološku prognozu, izraženije u prvom dijelu dana. Reumatičari bi mogli imati jače bolove, a moguće su i tegobe poput glavobolje, promjene raspoloženja, malaksalosti. Sa približavanjem noći, opšta slika postepeno će se popraviti.

Glavnina padavina je u Bosni. U poslijepodnevnim satima prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom prije podne. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

U ponedjeljak, 14.6.2021. Više oblačnosti se očekuje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U ostatku zemlje mala do umjerena naoblaka. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C, na jugu zemlje do 27°C.

U utorak, 15.6.2021., U Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27°C, na jugu zemlje do 29°C, navodi se u saopćenju Federalnog hidrometreološkog zavoda BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije