U BiH danas sunčano vrijeme: Evo u kojim dijelovima su najavljeni lokalni pljuskovi

0
Radiosarajevo.ba
U BiH danas sunčano vrijeme: Evo u kojim dijelovima su najavljeni lokalni pljuskovi
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Danas sunčanije prije podne. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi su mogući u centralnim, istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne, te na istoku, jugoistoku i sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C.

U Sarajevu većinom sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne je moguć kratkotrajan pljusak kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24°C.

BIOPROGNOZA: Slično kao u proteklom periodu, uz povoljnije biometeorološke prilike, većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetjivih osoba ne bi trebale biti suviše jake. Prvi dio dana svježiji i ugodniji, nakon toga, poželjno je ne izlagati se pretjeranim naporima, obzirom da će biti toplije, mjestimično i sparno. Poslijepodnevni pljuskovi, također će povremeno kvariti ugođaj.

U nedjelju, 13.6.2021. U Bosni i Hercegovini veći dio dana pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima prije podne. Glavnina padavina je u Bosni. U poslijepodnevnim satima smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C, na jugu zemlje do 27°C.

U ponedjeljak, 14.6.2021. Više oblačnosti se očekuje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U ostatku zemlje mala do umjerena naoblaka. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C, na jugu zemlje do 27°C.

U utorak, 15.6.2021., U Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27°C, na jugu zemlje do 29°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije