Jutros u Sarajevu sunce i 7 stepeni: Objavljena prognoza za ponedjeljak

0
Radiosarajevo.ba
Jutros u Sarajevu sunce i 7 stepeni: Objavljena prognoza za ponedjeljak
Arhiv / Ilustracija
Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati: Grude 3 stepena, Bjelašnica, Bugojno i Sokolac 5, Ivan-sedlo 6, Banja Luka, Bihać, Sanski Most i Sarajevo 7, Zenica 8, Doboj i Tuzla 9, Gradačac 10, Trebinje 14, Mostar 15, Neum 16 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 948 milibara, za 6 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stepeni.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 25 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je povoljna. Porast temperatura zraka i duži sunčani periodi pozitivno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba trebale bi se umanjiti. Poželjno je dan provesti na otvorenom, po mogućnosti van gradskih sredina. Pri tome, preporučljivo je slojevito se odjenuti i posvetiti pažnju zaštiti od sunca, obzirom da će vrijednosti UV indeksa, naročito na planinama, biti visoke. Također, vremenske prilike pogoduju povećanoj produkciji polena, stoga bi trebali izbjegavati staništa alergogenih vrsta.

Objavljena je prognoza i za prve dane naredne sedmice:

U ponedjeljak, 10. 5.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C.

U utorak, 11. 5.2021., u Bosni i Hercegovini veći dio dana će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Naoblačenje u večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije