Nevrijeme praćeno ledom pogodilo područje bh. kantona

1
Radiosarajevo.ba
Nevrijeme praćeno ledom pogodilo područje bh. kantona
Foto:PrtSc/bug.ba / Nevrijeme u Bugojnu

Nevrijeme praćeno ledom u poslijepodnevnim satima pogodilo je područje Srednjobosanskog kantona, a za sada nema informacija o šteti na terenu.

Led i jak vjetar u poslijepodnevnim satima pogodile su područje Bugojna, tačnije mjesta Rovnoj koje se nalazi između Bugojna i izletišta Rostovo, a iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona su kazali da do sada nisu imali prijavljenih šteta izazvanih elementarnom nepogodom.

U prijelaznom periodu s proljeća na ljeto uslijed nevremena praćenog ledom često dolazi do štete na materijalnim dobrima, što u konačnici rezultira i cijenama na tržištu.

Nakon leda koji je padao nešto više od desetak minuta uslijedila je kiša, a iz policije su kazali da su u pripravnosti za intervencije na terenu.

Nevrijeme praćeno ledom zabilježeno je i na području Tuzlanskog kantona uslijed čega je došlo do otežanog odvijanja saobraćaja na magistralnim saobraćajnicama, prenosi Bug.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije