Kiša, grmljavina, pljuskovi: Veliko nevrijeme zahvatilo Sarajevo

0
Radiosarajevo.ba
Kiša, grmljavina, pljuskovi: Veliko nevrijeme zahvatilo Sarajevo
Foto: Radiosarajevo.ba / Nevrijeme u Sarajevu

Veliko nevrijeme stiglo je i u Sarajevo.

Velika količina kiše koja se izlila u poslijepodnevnim satima stvorila je probleme na cestama diljem Bosne i Hercegovine.

Iz BIHAMK-a mole vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila.

“Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja”, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Gradina, Izačić i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, navode iz BIHAMK-a.

Podsjećamo, Federalni hidrometeorološki zavod najavio je promjenu vremena, odnosno pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

“Lokalno je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno intenzivnijim padavinama i gradom. Vjetar slab do umjeren u centralnim i sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje jugozapadni”, saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije