Danas moguća kiša, evo kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana

0
Radiosarajevo.ba
Danas moguća kiša, evo kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom u zapadnim dijelovima.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -6 stepeni, Ivan-sedlo i Zenica 1, Sanski Most 2, Bugojno 3, Livno 4, Bihać, Mostar i Sarajevo 5, Grude i Tuzla 6, Gradačac 8, Neum 10 stepeni. Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 938 milibara, za 4 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Tmurno vrijeme praćeno povremenim padavinama, kod osjetljivih osoba će pretežno uticati na lošije raspoloženje. Moguće su i slabije meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije, u noći problemi sa snom. Osjet hladnoće će biti izraženiji tokom jutarnjih sati, danju malo toplije i ugodnije.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u Hercegovine sa kišom, a ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. U Bosni povremeno slabije padavine. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjeren južnog i jugoistočnog smjera, a u planinskim dijelovima na momente i pojačan. Najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 10, na jugu i sjeveru do 12 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura oko 7 stepeni.

U ponedjeljak, 04. januara u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može padati slaba kiša, uglavnom u južnim, jugozapadnim i ponegdje u centralnim dijelovima. Na planinama i slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 0 i 5, a na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 7, na jugu zemlje do 11 stepeni.

U utorak, 05. januara umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim dijelovima. Kraja dana, padavine se očekuju i u centralnim dijelovima. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura zraka između -1 i 5, a na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8, na jugu zemlje do 11 stupnjeva

U srijedu, 06. januara umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Na jugu i sjeveru sa kišom. U ostalim područjima sa susnježicom, a na planinama sa snijegom. Jutarnja temperatura zraka između -1 i 5, a na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 7, na jugu zemlje do 10 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije