Danas kiša i susnježica: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

0
Radiosarajevo.ba
Danas kiša i susnježica: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. U nizinama uglavnom pada kiša, lokalno u centralnim područjima i susnježica, a u višim područjima pada snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -4; Ivan-sedlo i Livno 0; Bugojno i Jajce 2; Bihać i Sarajevo 3; Sanski Most i Zenica 4; Gradačac i Tuzla 5; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Grude i Mostar 6; Trebinje 7; Neum 10°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 930Pa, za 14hPa je manji od normalnog i ne mijenja se.

Bioprognoza: Tmurno vrijeme, praćeno povremenim padavinama, kod većine populacije će uzrokovati lošije raspoloženje. Pri tome će južina dodatno oslabiti što će djelimično popraviti opštu sliku. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Negativni uticaj vremena biće manje izražen na sjeveru i istoku zemlje.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U nizinama će padati kiša, lokalno i susnježica, a u višim područjima snijeg. Postepen prestanak padavina u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između 2 i 8°C, a na krajnjem jugu zemlje do 12°C.

U Sarajevu oblačno, povremeno sa kišom. Temperatura zraka između 3 i 5°C.

U petak, 1. januara 2021. godine, u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni prije podne će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, a na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C.

U subotu, 2. januara 2021. godine, u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Slabija kiša se očekuje uglavnom na području Hercegovine. Tokom noći na nedjelju širom zemlje će biti padavina. Vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno jaki udari juga su mogući na području Hercegovine, centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, a na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C.

U nedjelju, 03. januara 2021. godine, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Tokom cijelog dana na području Hercegovine slabija kiša. U Bosni povremeno slabije padavine. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, a na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije