Danas kiša i snijeg na planinama: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za Novu godinu

0
Radiosarajevo.ba
Danas kiša i snijeg na planinama: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za Novu godinu
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Božić u Sarajevu

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne.

U večernjim satima kiša se očekuje i u centralnoj i istočnoj Bosni, a na planinama snijeg. Vjetar umjeren sa jakim udarima južni. Najviša dnevna temperatura od 7 do 14 stepeni. 

Bioprognoza: Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika. Oblačno, neuobičajeno toplo i povremeno tmurno vrijeme, kod osjetljivih osoba može uzrokovati izraženije tegobe. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, nervoza, dekoncentracija, u noći problemi sa snom. Opšta slika će biti lošija na jugu i jugozapadu zemlje. Sa poslijepodnevnim satima jugo će malo oslabiti, što će ipak činiti dan ugodnijim.

U Sarajevu umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 9 stepeni.

30. decembar 2020. (Srijeda), pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu naše zemlje. Na planinama sa snijegom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu od 7 do 11, a najviša dnevna od 4 do 10, na jugu do 14 stepeni.

31. decembar 2020. (Četvrtak), pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U višim područjima Bosne i na planinama sa susnježicom i snijegom. Tokom poslijepodneva postepeni prestanak padavina. Vjetar slab do umjeren u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 5 do 9, a najviša dnevna temperatura od 1 do 6, na jugu od 7 do 11 stepeni.

01. januar 2021. (Petak), pretežno oblačno vrijeme. Povremena kiša se očekuje ponegdje u Hercegovini i na sjeveru Bosne. U višim područjima zapadne Bosne snijeg, a u nižim kiša. Vjetar slab jugozapadni. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu do 11 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije