Objavljena prognoza za vikend i početak sedmice: Nigdje bez kišobrana i tople odjeće

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza za vikend i početak sedmice: Nigdje bez kišobrana i tople odjeće
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme sa kišom i snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -2; Ivan-sedlo -1; Sarajevo-Bjelave 0; Bihać, Bugojno, Livno, Sanski Most, Tuzla 1; Gradačac, Zenica 2; Grude 6; Mostar 7; Neum 11; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938 hPa, za 5 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa kišom i snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od -1 do 4, na jugu od 7 do 11 °C.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. Dnevna temperatura oko 2 °C.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Padavine i niske temperature, veći sadržaj vlage u zraku i pojačan osjet hladnoće, kod većine meteoropata uzrokovaće izraženije tegobe. Moguće su reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, nervoze, malaksalosti. Hronični bolesnici, trebali bi reducirati boravak na otvorenom i ne pretjerivati sa aktivnostima.

U nedjelju, 27.12.2020., prognozira se pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sa slabim snijegom, a na jugu sa slabom kišom. Prije podne vjetar sjevernog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, a na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C.

U ponedjeljak, 28.12.2020., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Nove padavine dolaze sa zapada od poslijepodnevnih sati i do kraja dana proširt će se na cijelu zemlju. Uglavnom će padati kiša, na planinama će padati i snijeg. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Očekuje se jako jugo sa olujnim udarima brzine 60 do 80 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 13°C.

U utorak 29.12.2020., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, istočnim, jugoistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Na planinama sa snijegom. Vjetar umjeren sa jakim udarima južni. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 7 do 14 °C.

U srijedu 30.12.2020., pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, zapadnim, istočnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Na planinama sa snijegom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. U Hercegovni prije podne povremeno jaki udari juga. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu od 8 do 11, a dnevna od 6 do 10, na jugu do 14 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije