Danas kiša i grmljavina: Pročitajte prognozu za naredna tri dana

Radiosarajevo.ba
Danas kiša i grmljavina: Pročitajte prognozu za naredna tri dana
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini uglavnom umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. Na jugoistoku Hercegovine su zabilježeni pljuskovi i grmljavina.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 13; Sokolac 15; Bugojno, Ivan Sedlo, Livno 18; Grude, Sarajevo, Zenica 19; Banja Luka, Doboj, Prijedor, Sanski Most, Široki Brijeg, Srebrenica, Tuzla 20; Bihać, Gradačac 21; Brčko 22; Bijeljina 23; Trebinje 25; Mostar, Neum 26;

Bioprognoza: Porast naoblake, visoke temperature i sparno vrijeme, u poslijepodnevnim satima će uzrokovati probleme hroničnim bolesnicima i meteoropatama. Opštu sliku dodatno će pogoršati i manjak svježine u noći, osobito na jugu zemlje. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i sunčevog zračenja, uz izbjegavanje dužih boravaka na otvorenom. 

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U većem dijelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno su moguće i obilnije padavine praćene jakim udarima vjetra i gradom. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeveroistočni, krajem dana u skretanju na jugozapadni. U Hercegovini vjetar prije podne umjeren jugozapadni, a poslije podne umjerena bura. Dnevne temperature od 26 do 33, na jugo do 36 °C. U Sarajevu umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne je moguća kiša, pljuskovi i grmljavina. Dnevna tempratura oko 31 °C.

U nedjelju umjereno ili pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Poslije podne u većem zemlje je moguća kiša, pljuskovi i grmljavina. Na jugu Hercegovine se ne očekuju padavine. Padavine lokalno mogu biti i obilnije. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevna od 28 do 33, na jugo do 36 °C.

U ponedjeljak malo do umjereno oblačno i nestabilno vrijeme.U Krajini pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne naoblačenje u većem dijelu Bosne može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 35 °C.

U utorak umjereno oblačno i nestabilno vrijeme. Poslije podne naoblačenje u većem dijelu Bosne može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 37 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije