COVID-19 / Damir Marjanović: Sin i ja smo pozitivni

27. 07. 2020. u 19:46:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 15

Profesor genetike i bioinžinjeringa Damir Marjanović pozitivan je na COVID-19, saopćio je to on putem svoje Facebook stranice.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

"Bezobrazni uljez SARS Cov-2 se uvukao u naš mali trokut Marjanovića. Moj sin je pozitivan od petka, od kada se sve troje nalazimo u izolaciji. Prve simptome sam osjetio u subotu a evo od danas sam i zvanično pozitivan. Moja supruga i Tinova mama, heroj ovog našeg trokuta koji posljednjih 72 sata skoro i da ne spava čuvajući svoje momke, za sada je negativna i nadamo se da će tako i ostati!

O simptomima ću pisati poslije, ali dovoljno je reći da je ovaj post namjerno kratak. Hvala mnogima koji su me kontaktirali, koji su mi već pomogli i koji su mi poslali poruke potpore.

Zapisujem svako ime (a ima ih mnogo) i čim skupim malo više snage u nekom od narednih postova ću im se i javno zahvaliti, jer oni moraju znati koliko su njihove riječi i djela u proteklom vikendu značile nama troma. Borba nije gotova, ali bitke se dobivaju.

Ovo definitivno nije sprint i čini se da će biti maraton. No, istrčat ćemo ga nas troje zajedno. Molim sve moje prijatelje s kojima sam bio u kontaktu protekle sedmice, bez obzira na sve distance i maske koje smo imali, da prate svoje stanje u ovoj sedmici. Idemo dalje".

NEMA KOMENTARA