Cvijanović zabrinuta zbog porasta zaraženih i pred krizni štab postavila dva zadatka

Radiosarajevo.ba
Cvijanović zabrinuta zbog porasta zaraženih i pred krizni štab postavila dva zadatka
Foto: Anadolija / Željka Cvijanović

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović održala je danas u Banjoj Luci sastanak na temu provođenja Uredbe sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, na kojem su učestvovali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i v.d. direktora Uprave za inspekcijske poslove RS Dragutin Škrebić.

Ovom prilikom je izražena zabrinutost zbog porasta broja pozitivnih lica na koronavirus u RS, te naglašeno da je potrebno pojačati kontrolu primjene mjera, koje podrazumijevaju zabranu okupljanja, kao i obavezno nošenje zaštitne opreme.

Na sastanku je ukazano na potrebu da se sa posebnom pažnjom kontrolišu lica koja imaju potvrdu za kretanje izdatu od strane poslodavca, uz napomenu da pomenuta potvrda važi samo od mjesta stanovanja do radnog mjesta, te da se ne može koristiti na drugoj relaciji, niti van radnog vremena.

Tokom sastanka je razmotrena mogućnost preraspodjele zaposlenih u okviru Uprave za inspekcijske poslove RS kako bi, pored kontrole na graničnim prijelazima, bilo omogućeno provođenje efikasnije kontrole i u unutrašnjosti RS. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije