Cvijanović o potezima Lagumdžije: 'Ambasador ponovo preuzima samoinicijativne aktivnosti'

8
Radiosarajevo.ba
Cvijanović o potezima Lagumdžije: 'Ambasador ponovo preuzima samoinicijativne aktivnosti'
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Željka Cvijanović napustila sudnicu

Članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović rekla je da se aktivnosti ambasadora pri Stalnoj misiji UN Zlatka Lagumdžije provode bez saglasnosti Predsjedništva, te ukazala da u našoj zemlji godinama postoji zloupotreba kada je riječ o vanjskopolitičkom djelovanju.

"Ovo nije prvi put da ambasador preuzima samoinicijativne aktivnosti ili to rade sa samo jednom grupacijom u društvu. Generalno gledano, određena pitanja nas mogu dodatno udaljiti jedne od drugih", rekla je Željka Cvijanović povodom saznanja da "bošnjački dio misije BiH pri UN samostalno, bez odluke Predsjedništa BiH, radi na novoj rezoluciji o Srebrenici".

Cvijanović je za Večernje novosti navela da postoji već toliko neriješenih pitanja u BiH.

Neka druga vremena: Pogledajte kako je izgledalo Sarajevo 1968. godine

Neka druga vremena: Pogledajte kako je izgledalo Sarajevo 1968. godine

"Poštujem sve žrtve, ali moramo pobjeći od zloupotreba. Već je postalo besmisleno ukazivati koliko se promašaja pravi kada je u pitanju spoljna politika BiH. Ovo su stvari koje treba da prate liniju koju je postavio Ustav, no međutim, svjedoci smo da već godinama postoji zloupotreba kada je u pitanju spoljnopolitičko djelovanje", dodala je Cvijanović.

Ova rezolucija trebala bi da bude predstavljena na sjednici Generalne skupštine UN-a u aprilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije