Crnadak odao počast žrtvama teroritičkog napada 11. septembra u New Yorku

Radiosarajevo.ba
Crnadak odao počast žrtvama teroritičkog napada 11. septembra u New Yorku
Foto: MVP BiH / Igor Crnadak u posjeti SAD

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak posjetio je jučer Memorijalni centar 11. septembar u New Yorku.

"Odajući počast žrtvama terorističkog napada iz septembra 2001. godine ministar je potvrdio da će BiH i u narednom periodu biti pouzdan član Globalne koalicije za borbu protiv Islamske države i drugih oblika međunarodnog terorizma", saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Crnadak je uputio saučešće povodom ovosedmičnog terorističkog napada u Londonu i ponovio da su institucije vlasti na svim nivoima u BiH opredijeljene za kontinuirano i odlučno djelovanje protiv svih vidova terorizma.

Crnadak je jučer posjetio i sjedište Eparhije istočnoameričke Srpske pravoslavne crkve u New Yorku i razgovarao s Njegovim preosveštenstvom episkopom Irinejem o aktivnostima Srpske pravoslavne crkve i srpske zajednice u SAD.

Razgovarano je i o značaju Dejtonskog mirovnog sporazuma za RS, te budućim odnosima RS i Srbije sa Washingtonom.

"Vladika Irinej informisao je ministra Crnatka o toku obnove Saborne crkve Svetog Save koja je izgorila u požaru 2016. godine", saopćeno je.

U nastavku posjete SAD planirano je da se Crnadak sastane s predstavnicima State Departmenta i da održi govor na godišnjem forumu Međunarodne demokratske unije u Washingtonu tokom panela posvećenog pitanjima migracija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije