Crnadak: Dodik je slagao sve što je rekao da sam pričao s Mogherini

Fena
Crnadak: Dodik je slagao sve što je rekao da sam pričao s Mogherini
Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak najavio je vanrednu konferenciju za novinare.

Konferencija je sazvana zbog, kako je naveo, netačnih tvrdnji koje je iznio lider SNSD-a Milorad Dodik o njegovom obraćanju tokom sastanka predsjednika stranaka u BiH s potpredsjednicom Evropske komisije i visokom predstavnicom za vanjsku i sigurnosnu politiku Federicom Mogherini.

"Sve što je Milorad Dodik rekao večeras o sadržaju onoga što sam ja pričao i mom obraćanju na sastanku s Mogherini, slagao je. O tome šta sam ja govorio na sastanku, ali i o tome kako se Dodik ponašao na ovim razgovorima sutra ću govoriti na vanrednoj pres-konferenciji", rekao je Crnadak.

Konferencija za novinare bit će održana u sjedištu PDP-a u Banjoj Luci u 11.30 sati.   

Dodik je, kako su prenijeli mediji, izjavio da su predsjednik SDS-a Vukota Govedarica i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak pokušali da na sastanku situaciju u Republici Srpskoj prikažu težom, "iako je situacija u FBiH bremenita problemima, a niko od političara iz Federacije BiH to nije spomenuo".

Naveo je i da su Govedarica i Crnadak neistinito prikazali rad javnog servisa Republike Srpske.

"Politički je nekorektno da se na ovom mjestu koristi situacija za prizeman politički obračun", kazao  je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije