Održan sastanak s liderima: Dodik na jednoj, Izetbegović na drugoj strani

Anadolija
Održan sastanak s liderima: Dodik na jednoj, Izetbegović na drugoj strani
U zgradi Delegacije EU u BiH održan je sastanak lidera stranaka sa visokom predstavnicom EU Federicom Mogherini.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić izjavio je nakon sastanka predstavnika bh. političkih stranaka sa visokom predstavnicom EU za vanjsku politiku i sigurnost te potpredsjednica Evropske komisije Federicom Mogherini da je "dijalog jedino sredstvo i način da idemo evropskim putem".

Sastanku su prisustvovali predsjednici Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović, Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, Demokratske fronte Željko Komšić, Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica, Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik, potpredsjednik Partije demokratskog progresa Igor Crnadak, te predsjednik Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH Saša Magazinović.

Radončić je mišljenja da posjeta Mogherini dolazi u pravom trenutku kada su političke strasti u BiH vrlo uzburkane. 

"Današnji sastanak je bio vrlo otvoren razgovor o svim pitanjima, pokazao je da je dijalog jedino sredstvo i način da idemo evropskim putem", istakao je Radončić.

Naglasio je da je za njega vrlo važno da je Dodik potencirao svoj evropski put i opredijeljenost na njemu. 

"Razgovaralo se i o stanju u javnim servisima i RS-u i Federaciji BiH, Reformskoj agendi, Mehanizmu koordinacije. Sastanak je protekao u konstruktivnoj i kreativnoj atmosferi", pojasnio je Radončić.

Kada je riječ o reviziji presude pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu koji je BiH pokrenula protiv Srbije svako je, prema njegovim riječima, iznio svoj stav. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije