Dodik nakon sastanka: Pričao o tome šta je potrebno da BiH ide naprijed

Anadolija
Dodik nakon sastanka: Pričao o tome šta je potrebno da BiH ide naprijed
Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik poručio je u Sarajevu nakon sastanka predstavnika bh. političkih stranaka sa visokom predstavnicom EU za vanjsku politiku i sigurnost i potpredsjednicom Evropske komisije Federicom Mogherin

Kako je kazao, na sastanku je bilo razgovora o aktuelnom situaciji i kretanju BiH ka EU. 

"Mi iz RS-a smo u okviru ekonomske Reformske agende učinili sve što se od nas očekuje i da smo jedini u BiH ispunili uslove vezano za pismo namjere MMF-u, a to je jedan od osnovnih programskih akata BiH na evropskom putu", pojasnio je Dodik. 

Svi su se, kako je kazao, opredijelili i potvrdili evropski put BiH bez obzira na mnoge različitosti. 

"I konstatovali smo svi zajedno sa komesarkom Mogherini da je ključni problem Mehanizam koordinacije koji nije zaživio. Dakle, Savjet ministara BiH uopće nije ispunio svoju obavezu da priredi i uradi poslovnik o radu i neka druga akta za Mehanizam koordinacije", istakao je Dodik. 

Naravno, prema njegovim riječima, pokušao je da razgovara o temi šta je potrebno učiniti da se BiH dalje kreće.

"Ima mnogo izazova i problema. Ono što smo mi htjeli to je da RS bude vidljiv na evropskom putu kroz Mehanizam koordinacije", kazao je Dodik. 

Poručio je da je potreban Mehanizam koordinacije koji će što prije da profunkcioniše. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije