... / COVID situacija u BiH: Veliki pad novozaraženih osoba u posljednja 24 sata

06. 06. 2021. u 12:28:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U protekla 24 sata, u Bosni i Hercegovini registrovano je 26 (jučer 56) novozaraženih osoba.

Od tog broja, u FBiH je danas registrovan 21 (jučer 24) novozaraženi, u RS-u četiri (jučer 29), a u Brčko distriktu jedan (jučer tri) novozaraženi.

Prijavljena su četiri smrtna slučaja u BiH (jučer četiri) od posljedica koronavirusa. U FBiH nije bilo preminulih (jučer četiri), u RS-u četiri (jučer četiri), dok u Brčko distriktu nije bilo smrtnih ishoda.

Federacija BiH

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je 1. 421 uzorak, od kojih je 21 pozitivan na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Bosansko-podrinjskom, Tuzlanskom, Kantonu Sarajevo i Kantonu 10.

Do sada je testirano ukupno 687.546 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 133.546 osoba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječena su 123.764 pacijenta.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH nisu prijavljeni novi smrtni ishodi.

S današnjim danom, broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5.345.

NAPOMENA: U toku je revizija prijava smrtnih ishoda u Unsko-sanskom kantonu, te se unosom smrtnih ishoda iz proteklog perioda u ovom kantonu povećava ukupan broj smrtnih ishoda u Federaciji BiH.

RS

U protekla 24 sata, u RS-u testirano je 305 laboratorijskih uzoraka, novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod četiri osobe, a preminula su četiri oboljela.

Među novozaraženim, radi se o jednoj muškoj i tri ženske osobe, od kojih je jedna srednje i tri osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, po jedna osoba je iz Banja Luke, Kneževa, Kotor Varoša i Laktaša.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena su četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

Radi se o osobama starije životne dobi iz Banja Luke, Teslića, Bosanskog Broda i Bijeljine.

Do sada je u RS-u potvrđeno 64.178 slučajeva koronavirusa, a preminulo je ukupno 3.727 osoba kod koje je potvrđen test na virus.

U RS-u, od novog koronavirusa, do sada se oporavilo 46.412 osoba, a testirano je ukupno 277.706 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u RS-u je 177 u Univerzitetskom kliničkom centru RS 73, a u ostalim bolnicama 104. Na respiratoru je 17 osoba (osam u Univerzitetskom kliničkom centru RS, devet u ostalim bolnicama).

Brčko distrikt

Danas je u Brčko distriktu BiH registrovan jedan slučaj zaraze koronavirusom.

Situacija u svijetu

situacija.jpg - undefined


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA