Stigao izvještaj za Kanton Sarajevo: Nije bilo preminulih

1
Radiosarajevo.ba
Stigao izvještaj za Kanton Sarajevo: Nije bilo preminulih
Foto: Opća bolnica / Ilustracija

U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo je na koronavirus pozitivno sedam osoba od testiranih 428. Od Covid-infekcije se oporavilo devet osoba.

Tokom jučerašnjeg dana od posljedica COVID-19 infekcije nije bilo preminulih osoba.

Od pomenutog broja novozaraženih četiri osobe pripadaju porodičnim klasterima ili kontaktima sa ranije zaraženim osobama, zbog čega su u samoizolaciji od ranije.

Trenutno je u KS hospitalizirano 36 pacijenata, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 16, a u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ 20 pacijenata.

Na sreću, na respiratoru nije niti jedan pacijent, a i kiseoničku potporu disanju iznad 15 litara u minuti ne koristi niko od hospitaliziranih koji se trenutno liječe od Covid-infekcije u navedenim bolnicama.

U protekla 24 sata pet osoba je otpušteno sa hospitalizacije.

Kanton Sarajevo danas bilježi 216 aktivnih slučajeva COVID-19 infekcije.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 1.157 osoba.

Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirano je ukupno 52.513 osoba zaraženih koronavirusom i 51.016 izliječenih.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana, prosječan broj zaraženih je osam, dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi 13.

U Covid-ambulantama Javne ustanove Dom zdravlja KS pregledan je 61 pacijent, dva su transportovana u Opću bolnicu i dva na KCUS.

Na drive-in punktu na Vrbanji uzeto je 29 PCR uzoraka.

Ukupno je proteklog dana na drive-in punktovima i Covid-ambulantama izvršeno 200 PCR testiranja.

Covid-pozivni centar je zabilježio 91 poziv, a obavljen je i 121 razgovor sa pacijentima putem telefonskih brojeva u Covid-ambulantama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije